سلام دوست عزیز
در صورت داشتن سرویس فعال برای دریافت پشتیبانی آنلاین ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید.
اگر می خواهید نحوه ی شرکت در رویداد یا برگزاری رویداد را بدانید از صفحات راهنما استفاده کنید.
همچنین می توانید پاسخ سوالات خود در زمینه خرید را از مرکز تماس ما به شماره 02157605500 دریافت نمایید.
نویسنده: سردبیر سایت
د | آگوست 29 2022
در یکی از سخنرانی های تد که در سال 2015 انجام شده است، بیل گروس درباره این موضوع صحبت می کند که مهم ترین عوامل موفقیت استارت آپ ها چیست؟
به نظر گروس پنج عامل دلیل موفقیت استارت آپ ها هستند که عبارت هستند از ایده، تیم اجرایی، مدل کسب و کار، مقدار سرمایه مالی در دسترس و زمان عرضه به بازار. اما سئوال مهم این است که اولویت این پنج عامل کدام است؟
در بررسی که گروس نسبت به 1000 شرکت داشت به این نتیجه رسید که 42 درصد عامل موفقیت اصلی آنها و در واقع مهم ترین عامل موفقیت استارت آپ ها، زمان ورود محصول به بازار است. عامل دوم که 32 درصد اهمیت را دارد تیم اجرایی است و ایده با 28 درصد عامل سوم است. مدل کسب و کار با 24 درصد در جایگاه چهارم و سرمایه در دسترس با 14 درصد در جایگاه پنجم قرار گرفت. تجربه اسکای روم نشان می دهد که این تحقیق تا حدود بسیار زیادی درست است که مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
چگونه اسکای روم خلق شد
اسکای روم توسط برادران خواهانی که اهل نیشابور هستند، در سال 1392 تاسیس شده است. یکی از عواملی که باعث می شود موسسان شرکت ها به دنبال کارآفرینی بروند این است که از محیط کاری که در آن فعال هستند، راضی نیستند و برادران خواهانی هم از این موضوع مستثنی نبودند. آنها وقتی این شرکت را راه اندازی کردند چشم اندازی با دو موضوع اصلی داشتند. موضوع اول چشم اندازشان این بود که شرکتی تاسیس کنند که ارزش هایی مانند بها دادن به سرمایه های انسانی، خلاقیت، چابک بودن و … در شرکت و در تمام ارکان آن جاری و ساری باشد و موضوع دوم هم این بود که محصولاتی را در صنعت تجارت الکترونیک ارائه کنند که واقعا بدیع و های تک باشند و فقط محصولات سنتی نباشند که الکترونیکی شده باشند.
در ابتدای مسیر، بر محصولاتی مانند LMS تمرکز کردند و محصول اولیه ای با نام فرآموز را هم وارد بازار کردند، اما توفیق چندانی به دست نیاوردند. به همین دلیل سعی کردند به دنبال ایده های دیگری بروند و از سال 1394 بر روی محصول پلتفرم ارتباطات آنلاین تمرکز کردند. این محصول اولیه مانند محصول فعلی بر بستر وب نبود و به صورت اپلیکیشنی برای سیستم عامل ویندوز نوشته بود، اما با توجه به سختی کار و همچنین افزایش سرعت اینترنت و امکان موفقیت بیشتر پلتفرم ها، پس از همفکری هایی که انجام دادند، شروع به توسعه محصول بر بستر وب کردند و نام «اسکای روم» را برای این پلتفرم انتخاب کردند. محصول اولیه اسکای روم در سال 1395 بر بستر وب ارائه شد و شبیه محصولی است که در حال حاضر اسکای روم در اختیار مشتریان قرار داده است. نکته
محصولاتی که صدا و تصویر را به صورت هم زمان در اختیار کاربران زیادی قرار می دهد در دسته تکنولوژی های پیشرفته قرار می گیرند و توسعه آن پیچیدگی های فراوانی دارد. از طرف دیگر توسعه پنل مدیریت اتاق ها هم باید هم زمان اتفاق می افتاد. این توسعه توسط تیمی کوچک و نخبه انجام شد که سبب شد وقتی فرصت در بازار ایجاد شود، آمادگی لازم وجود داشته باشد. جالب این است که سرمایه گذاری مورد نیاز برای ایجاد این پلتفرم کاملا به صورت خانوادگی انجام شد و از سرمایه گذاری صندوق ها استفاده نشد. حجم سرمایه گذاری اولیه به هیچ وجه قابل توجه نبود و بیشتر بر توان فنی نیروی انسانی تکیه شده بود.
رشد ارتباطات آنلاین در کرونا
در حالی که اسکای روم رشد فروش با شیب ملایم را تجربه می کرد، در اواخر سال 1398 کرونا آغاز شد. به دلیل بسته شدن بسیاری از مراکز پرجمعیت مانند سازمان های دولتی، شرکت ها، مدارس و دانشگاه ها، نیاز جدیدی با تقاضای زیاد برای ارتباط آنلاین ایجاد شد. به همین دلیل یکی از مهم ترین صنعت هایی که در زمان کرونا متحول شد و رشد زیادی کرد، ارتباطات آنلاین بود و به دلیل آنکه تنها پلتفرم زبان فارسی ارتباطات آنلاین اسکای روم بود، این فرصت رشد برای ایجاد شد.
با اینکه محصولات رایگان خارجی زیادی وجود داشت، که مخاطبان ایرانی می توانستند انتخاب کنند اما 50 هزار سازمان دولتی، کسب وکار، دانشگاه، مدرسه، مدرس و آموزشگاه، اسکای روم را انتخاب کردند و اسکای روم در این دوره رشد صد برابری را تجربه کرد و تبدیل به پرمخاطب ترین پلتفرم ایرانی ارتباطات آنلاین با 27 میلیون مخاطب شد. در این دوره اسکای روم میزبان بیش از 20 میلیون رویداد بود و بیش از 500 میلیون نفرساعت ارتباط آنلاین را ایجاد کرد. بیش از 8 هزار مدرسه و 500 دانشگاه، اسکای روم را به عنوان بستر اصلی خود انتخاب کردند.
وقتی که اسکای روم مورد استقبال کاربران قرار گرفت، ظرفیت ریزساخت اسکای روم آمدگی لازم را نداشت. اما اسکای روم با استفاده از تیم داخلی و مشاوران خارج از شرکت توانست ظرفیت زیرساخت خودش را بیش از 200 برابر افزایش دهد و این دستاورد را با هزینه و زمانی بهینه به دست آورد که از نظر کارشناسان بسیار ارزشمند بود.
چشم انداز آینده
اسکای روم توانست بحران زیرساختی که در اثر هجوم کاربران در سال 1399 ایجاد شده بود را از سر بگذراند و حالا وقت آن شده بود که خودش را توسعه دهد و زیرساخت های لازم کسب و کاری را ایجاد کند و از حالت استارت آپ خارج شود. به همین جهت با کمک گرفتن از مشاوران برجسته ایرانی و بین المللی توسعه محصول، زیرساخت و استراتژی تمام سیستم های کسب و کاری شرکت را مورد بازبینی مجدد قرار داد و برنامه ای را برای توسعه آینده اش طراحی کرد. در این برنامه در ابتدا ساختار مورد بازنگری قرار گرفت و جذب همکاران مورد نیاز شروع گردید ودر گام بعدی استراتژی های بازاریابی و برندینگ مورد بازنگری قرار گرفت که یکی از دستاوردهای آن هویت بصری جدید و سایت جدید می باشد. در گام بعدی نیز توسعه دو محصول جدید در دستور کار قرار گرفته است که به زودی خبرهایی از آنها خواهیم شنید.